Om teamet

Liv Grete Skjelbreid Poirée

Liv Grete eller Liv som hun kalles til daglig, har 15 års erfaring fra toppidrett og skiskyting. Hun valgte å satse 100% på skiskyting, og nådde sine mål før hun la opp i 2006. Liv var en av utøverne som var med på å utvikle skiskyting til å bli det den er i dag. Hun var bl.a. den første kvinnelige utøver som tok 4 gull i ett og samme mesterskap! Den erfaringen og toppidrettskulturen hun tok del i har vert grunnleggende for oppbyggingen av Skjelbreid Poirée.Liv jobber i dag som ekspertkommentator for NRK, samt holder personlige foredrag her på lodgen og ellers i næringslivet om å utvikle egen motivasjon og holde fokus. I tillegg til å være medeier er hun delaktig med i den daglige drift, samt deltar som instruktør på våre teambuildingsaktiviteter. Utover dette har hun forskjellige styreverv. Fritiden bruker hun på sine 3 døtre, og idrett er fremdeles en sentral rolle i livet hennes.

Ann-Elen Skjelbreid
Ann-Elen avsluttet
en god skiskytter-karriere i 2004,
etter 15 år i toppidretten sammen med lillesøsteren Liv. Hun var en sentral brikke på landslaget og bidro til at Norge fikk flere mesterskapsmedaljer i stafett. I tillegg til mange nasjonale og internasjonale mesterskap, deltok hun i OL på Lillehammer, Nagano og Salt Lake City. Etter at hun la opp, overtok hun familiegården på Skjelbreid sammen med mannen Egil. Hun er utdannet lærer, og arbeider i dag på Fusa Videregående skole, samtidig som hun er trener for juniorene i området.
Ann-Elen sitter i styret hos Skjelbreid Poirée, og sammen driver hun og Egil høydeparken som brukes til teambuilding.
Raphaël Poirée
Raphaël kommer fra La Chapelle-en-Vercors, en liten landsbygd som ligger i Rhône-Alpes i Frankrike. Han var aktiv i 15 år på det franske landslaget i skiskyting, samtidig som han var 15 år i det franske forsvaret. Sammen med Ole Einar Bjørndalen og deres mange dueller opp gjennom årene, har de vært med på å forandre skiskyting fra en hobby til ett yrke. I tillegg til en rekke VM-titler, vant Raphaël verdenscupen sammenlagt hele 4 ganger!
Etter at han la opp i 2007, jobbet han som trener i 3 år for det norske rekrutteringslandslaget og juniorjentene. Han har også vert landslagstrener for Hviterussland.
Raphaël er medeier og sitter i dag i styret i Skjelbreid Poirée. Han deltar også som instruktør på våre teambuildingsaktiviterer.
Egil Gjelland
Egil Gjelland har vært trener for Norges skiskytter-forbund fra 2008-2016 med svært gode resultater med både herre- og damelandslaget.
Egil har også bakgrunn fra skiskyting med en aktiv toppidrettskarriere i 15 år. Han var bl.a. med på å ta OL-gull på stafetten i Salt Lake City. Under idrettsgallaen i 2014 fikk han prisen for årets trener, og har tidligere blitt utnevnt som årets lagspiller.
Sammen med kona Ann-Elen er han i dag bonde med melkeproduksjon og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée og teambuildingsaktivitetene.
Egil er i dag landslagstrener for det
Tsjekkiske damelandslandslaget i skiskyting.
Helge Dale
Helge Dale er medeier og styreformann på Skjelbreid Poirée. Tidligere har Helge eiet og drevet H.Dale Kjøleservice AS med 14 ansatte. I 2008 solgte han firmaet til GK Norge AS. Til daglig driver han Dale Kjøleservice AS, og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée.