Historien

En gryende ide om å skape sin egen virksomhet startet allerede i 2007/2008, da tanken om at idrettskarrieren snart var over, og en måtte tenke ut andre ting å jobbe mot.
Etter en del forespørsler om å holde foredrag og teambuilding, kom ideen om å bygge en lodge på hjemplassen Skjelbreid.

Planene om å kombinere gode byggetradisjoner fra Norge og de franske alper, med et naturlig, moderne og samtidig uformelt elegant preg, ble lagt frem til Vidar Rune Synnevåg, som er arkitekten av lodgen. Byggmester er Kåre Holmefjord.

Tomten lodgen er bygget på ble fraskilt fra gården Liv Grete og Ann-Elen Skjelbreid er vokst opp på som ligger på en høyde med furuskog og vakker utsikt.

Med målsetting om å rette seg mot bedrifter, teambuilding, brylluper m.m, og for å optimalisere hvert opphold for hver enkelt gruppe, ble det valgt løsninger og materiale med høy kvalitet i alle ledd.
Gjennom hele byggefasen var hele familien involvert. Etter en iherdig innsats og ett års byggetid sto hytten på hele 1000 m2 ferdig, og ble åpnet 15.juni 2011.

"Kl. 03.30 natt til 15.juni 2011 var Egil (Gjelland) ferdig med trappen opp til tårnet Startskuddet gikk samme dag kl. 10.00 - da vi åpnet dørene og tok i mot våre første gjester. Vi var i gang!"

Samtidig med at lodgen ble åpnet, sto også den franske Parc Aventure ferdig, som en av de første klatre- og balanseparkene i Norge, og med en av Norges lengste zipline. Parken blir utvidet med jevne mellomrom.

Premiesamling:

Deler av premiesamlingen til Liv Grete, Raphaël, Ann-Elin og Egil er utstilt i hyttas peisestue, bl.a.:

51 VM-medaljar, sju OL-medaljar, fem krystallkuler som bevis på sammenlagtseire i verdenscupen,13 krystallkuler for sammenlagte distanseseiere, seks kongepokaler og prisene for årets forbilde, lagspiller, konsentrasjon samt Årets trener. Diskré plassert også ligger Legion D'honneur, den høyeste utmerkelsen en franskmann kan få fra presidenten.
I følge bt.no er dette udiskutabelt den mest imponerende premiesamlingen som finnes på vestlandet. (ref. bt.no 29.aug 2011.)