Menneskene bak

Skaperne av dette flotte anlegget er det tidligere skiskytterparet Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée, sammen med Liv Gretes søster Ann-Elen Skjelbreid og hennes ektemann Egil Gjelland som står for. Alle 4 har over en årrekke vært aktive i verdenstoppen i skiskyting - og alle har verdensmestertittel.
Liv Grete og Raphaël - som i en årrekke var den sterkeste konkurrenten til Ole Einar Bjørndalen - startet utviklingen av skiskyting-sporten til det den er i dag.

På dette laget fikk de også med seg Knut Frode Eide og Helge Dale som investorer - begge lokale skiskytterentusiaster fra Fusa.
Liv Grete eller Liv som hun kalles til daglig, har 15 års erfaring fra toppidrett og skiskyting. Hun valgte å satse 100% på skiskyting, og nådde sine mål før hun la opp i 2006. Liv var en av utøverne som var med på å utvikle skiskyting til å bli det den er i dag. Hun var bl.a. den første kvinnelige utøver som tok 4 gull i ett og samme mesterskap! Den erfaringen og toppidrettskulturen hun tok del i har vert grunnleggende for oppbyggingen av Skjelbreid Poirée.Liv jobber i dag som ekspertkommentator for NRK, samt holder personlige foredrag her på lodgen og ellers i næringslivet om å utvikle egen motivasjon og holde fokus. I tillegg til å være medeier er hun delaktig med i den daglige drift, samt deltar som instruktør på våre teambuildingsaktiviteter. Utover dette har hun forskjellige styreverv. Fritiden bruker hun på sine 3 døtre, og idrett er fremdeles en sentral rolle i livet hennes.
Ann-Elen avsluttet
en god skiskytter-karriere i 2004,
etter 15 år i toppidretten sammen med lillesøsteren Liv. Hun var en sentral brikke på landslaget og bidro til at Norge fikk flere mesterskapsmedaljer i stafett. I tillegg til mange nasjonale og internasjonale mesterskap, deltok hun i OL på Lillehammer, Nagano og Salt Lake City. Etter at hun la opp, overtok hun familiegården på Skjelbreid sammen med mannen Egil. Hun er utdannet lærer, og arbeider i dag på Fusa Videregående skole, samtidig som hun er trener for juniorene i området.
Ann-Elen sitter i styret hos Skjelbreid Poirée, og sammen driver hun og Egil høydeparken som brukes til teambuilding.
Helge Dale er medeier og styreformann på Skjelbreid Poirée. Tidligere har Helge eiet og drevet H.Dale Kjøleservice AS med 14 ansatte. I 2008 solgte han firmaet til GK Norge AS. Til daglig driver han Dale Kjøleservice AS, og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée.
Egil Gjelland har vært trener for Norges skiskytter-forbund fra 2008-2016 med svært gode resultater med både herre- og damelandslaget.
Egil har også bakgrunn fra skiskyting med en aktiv toppidrettskarriere i 15 år. Han var bl.a. med på å ta OL-gull på stafetten i Salt Lake City. Under idrettsgallaen i 2014 fikk han prisen for årets trener, og har tidligere blitt utnevnt som årets lagspiller.
Sammen med kona Ann-Elen er han i dag bonde med melkeproduksjon og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée og teambuildingsaktivitetene.
Egil er i dag landslagstrener for det
Tsjekkiske damelandslandslaget i skiskyting.
Raphaël kommer fra La Chapelle-en-Vercors, en liten landsbygd som ligger i Rhône-Alpes i Frankrike. Han var aktiv i 15 år på det franske landslaget i skiskyting, samtidig som han var 15 år i det franske forsvaret. Sammen med Ole Einar Bjørndalen og deres mange dueller opp gjennom årene, har de vært med på å forandre skiskyting fra en hobby til ett yrke. I tillegg til en rekke VM-titler, vant Raphaël verdenscupen sammenlagt hele 4 ganger!
Etter at han la opp i 2007, jobbet han som trener i 3 år for det norske rekrutteringslandslaget og juniorjentene. Han har også vert landslagstrener for Hviterussland.
Raphaël er medeier og sitter i dag i styret i Skjelbreid Poirée. Han deltar også som instruktør på våre teambuildingsaktiviterer.
Ann-Elen Skjelbreid
Ann-Elen Skjelbreid
Egil Gjelland
Egil Gjelland
Liv Grete Skjelbreid
Liv Grete Skjelbreid
Raphaël Poirée
Raphaël Poirée