Hålandsdalen og Lodgen Skjelbreid Poirée ligger fint plassert kun 1 times kjøretur sør-øst fra Bergen/ Flesland.

Hytta ligger på hjemgården til Liv Grete og Ann-Elen på Skjelbreid nær Eikelandsosen i Fusa Kommune – med utsikt til Skjelbreidvannet og Bjørnefjorden. Stedet er innrammet av fagre fjell og nydelig vestlandsk natur.

Vår historie

En gryende ide om å skape sin egen virksomhet startet allerede i 2007/2008, da tankene kom om at idrettskarrieren snart var over, og en måtte tenke ut andre ting å jobbe mot.

Etter en del forespørsler om å holde foredrag og bidra til teambuilding, kom ideen om å bygge en lodge etter modell fra de franske alpene på hjemplassen Skjelbreid.

Planene om å kombinere gode byggetradisjoner fra Norge og de franske alper, med et naturlig, moderne og samtidig uformelt elegant preg, ble lagt frem til Vidar Rune Synnevåg, som er arkitekten av Lodgen. Byggmester er Kåre Holmefjord.

Tomten Lodgen er bygget på ble fraskilt fra gården Liv Grete og Ann-Elen Skjelbreid er vokst opp på som ligger på en høyde med furuskog og vakker utsikt.

Med målsetting om å rette seg mot bedrifter, teambuilding, bryllup m.m, og for å optimalisere hvert opphold for hver enkelt gruppe, ble det valgt løsninger og materiale med høy kvalitet i alle ledd.

Gjennom hele byggefasen var hele familien involvert. Etter en iherdig innsats og ett års byggetid sto hytten på hele 1000 m2 ferdig, og ble åpnet 15. juni 2011.

«Kl. 03.30 natt til 15.juni 2011 var Egil (Gjelland) ferdig med trappen opp til tårnet Startskuddet gikk samme dag kl. 10.00 – da vi åpnet dørene og tok i mot våre første gjester. Vi var i gang!»

Samtidig med at Lodgen ble åpnet, sto også den franske Parc Aventure ferdig, som en av de første klatre- og balanseparkene i Norge, og med en av Norges lengste zipliner. Parken blir utvidet med jevne mellomrom.

Premiesamling

Deler av premiesamlingen til Liv Grete, Raphaël, Ann-Elin og Egil er utstilt i hyttas peisestue, bl.a.:

51 VM-medaljar, sju OL-medaljar, fem krystallkuler som bevis på sammenlagtseire i verdenscupen,13 krystallkuler for sammenlagte distanseseiere, seks kongepokaler og prisene for årets forbilde, lagspiller, konsentrasjon samt Årets trener. Diskré plassert også ligger Legion D’honneur, den høyeste utmerkelsen en franskmann kan få fra presidenten.

I følge bt.no er dette udiskutabelt den mest imponerende premiesamlingen som finnes på vestlandet. (ref. bt.no 29.aug 2011.)

Vår visjon:  Frihet til å mestre

  • Idyllisk møteplass helt fri for distraksjoner
  • Rom for alle til å nå sine mål og ambisjoner
  • Et sted hvor man blir utfordret og kan vokse

Vårt mål

Målet vårt er å skape utvikling gjennom nye opplevelser:

  • Utvikling for den individuelle – gjennom økt mestringsfølelse
  • Utvikling for gruppa – gjennom endret gruppedynamikk
  • Utvikling for bedriften – gjennom påfyll av inspirasjon og motivasjon

Synergien en får fra et godt fungerende team slår enhver som arbeider alene. Teambuilding, eller lagbygging handler om samspill. Effektive team utnytter styrkene til de individuelle i teamet og deler denne kunnskapen – samtidig som de løser konflikter og utfordringer gjennom god kommunikasjon – der en jobber mot felles mål. Hvilke konkrete mål har du satt for ditt team?

Våre verdier

Fokusert, Ekte, og kvalitet