Skaperne av anlegget er det tidligere skiskytterparet Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée, sammen med ekteparet Ann-Elen Skjelbreid og Egil Gjelland.

Skaperne av anlegget er det tidligere skiskytterparet Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée, som sammen med Liv Gretes søster Ann-Elen Skjelbreid og hennes ektemann Egil Gjelland har bygget opp konseptet rundt Skjelbreid Poiree AS. Alle fire har i en årrekke vært aktive i verdenstoppen i skiskyting – og alle har verdensmestertittel.

Liv Grete og Raphaël – som i årevis var Ole Einar Bjørndalens sterkeste konkurrent – startet utviklingen av skiskyting-sporten til det den er i dag.

På laget fikk de også med seg Knut Frode Eide og Helge Dale som investorer – begge lokale skiskytterentusiaster fra Fusa.

Liv Grete Skjelbreid

Liv Grete eller Liv som hun kalles til daglig, har 15 års erfaring fra toppidrett og skiskyting. Hun valgte å satse 100% på skiskyting, og nådde sine mål før hun la opp i 2006. Liv var en av utøverne som var med på å utvikle skiskyting til å bli det den er i dag. Hun var bl.a. den første kvinnelige utøver som tok 4 gull i ett og samme mesterskap! Den erfaringen og toppidrettskulturen hun tok del i har vært grunnleggende for oppbyggingen av Skjelbreid Poirée.

Liv jobber i dag som ekspertkommentator for NRK, samt holder personlige foredrag her på lodgen og ellers i næringslivet om å utvikle egen motivasjon og holde fokus. I tillegg til å være medeier er hun delaktig med i den daglige drift, samt deltar som instruktør på våre teambuildingsaktiviteter. Utover dette har hun forskjellige styreverv. Fritiden bruker hun på sine 3 døtre, og idrett er fremdeles en sentral rolle i livet hennes.

Raphaël Poirée

Raphaël kommer fra La Chapelle-en-Vercors, en liten landsbygd som ligger i Rhône-Alpes i Frankrike. Han var aktiv i 15 år på det franske landslaget i skiskyting, samtidig som han var 15 år i det franske forsvaret. Sammen med Ole Einar Bjørndalen og deres mange dueller opp gjennom årene, har de vært med på å forandre skiskyting fra en hobby til ett yrke. I tillegg til en rekke VM-titler, vant Raphaël verdenscupen sammenlagt hele 4 ganger!

Etter at han la opp i 2007, jobbet han som trener i 3 år for det norske rekrutteringslandslaget og juniorjentene. Han har også vert landslagstrener for Hviterussland.

Raphaël er medeier og sitter i dag i styret i Skjelbreid Poirée. Han deltar også som instruktør på våre teambuildingsaktiviterer.

IMG_4948

Ann-Elen Skjelbreid

Ann-Elen avsluttet en god skiskytter-karriere i 2004, etter 15 år i toppidretten sammen med lillesøsteren Liv. Hun var en sentral brikke på landslaget og bidro til at Norge fikk flere mesterskapsmedaljer i stafett. I tillegg til mange nasjonale og internasjonale mesterskap, deltok hun i OL på Lillehammer, Nagano og Salt Lake City. Etter at hun la opp, overtok hun familiegården på Skjelbreid sammen med mannen Egil. Hun er utdannet lærer, og arbeider i dag på Fusa Videregående skole, samtidig som hun er trener for juniorene i området.

Ann-Elen sitter i styret hos Skjelbreid Poirée, og sammen driver hun og Egil høydeparken som brukes til teambuilding.

Egil Gjelland

Egil Gjelland har vært trener for Norges skiskytter-forbund fra 2008-2016 med svært gode resultater med både herre- og damelandslaget.

Egil har også bakgrunn fra skiskyting med en aktiv toppidrettskarriere i 15 år. Han var bl.a. med på å ta OL-gull på stafetten i Salt Lake City. Under idrettsgallaen i 2014 fikk han prisen som årets trener, og har tidligere blitt utnevnt som årets lagspiller.

Sammen med kona Ann-Elen er han i dag bonde med melkeproduksjon og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée og teambuildingsaktivitetene.

Egil er i dag landslagstrener for det Tsjekkiske damelandslandslaget i skiskyting.

Helge Dale

Helge Dale er medeier og styreformann på Skjelbreid Poirée. Tidligere har Helge eid og drevet H. Dale Kjøleservice AS med 14 ansatte. I 2008 solgte han firmaet til GK Norge AS. Til daglig driver han Dale Kjøleservice AS, og har et tett samarbeid med Skjelbreid Poirée.